Leer jezelf te ontspannen en vind innerlijke rust

Weet je niet meer hoe je werk, gezin en sociale verplichtingen moet organiseren? Merk een een verminderde lichamelijke gezondheid? Lijkt het alsof je iedere dag meer achterstand oploopt en dat je leven ieder moment uit de bocht kan vliegen? Voel je lichamelijke onrust, spanningen en werkdruk? Kortom, wordt alles je teveel?

Wij bieden je een gratis demo pakket van een methode die snel je stress reduceert en behandelt, je ervaart weer ontspanning en innerlijke rust waardoor je in evenwicht bent en je gezondheid verbetert. 

Lees meer over onze unieke stress behandeling methode

Wat is stress?

Van Dale omschrijft stress als een aanhoudende geestelijke druk en spanning. Dit is echter een hele beknopte uitleg van stress. In de realiteit is stress de nummer 1 oorzaak van vele ziektes en aandoeningen. Uit een recent opinieonderzoek blijkt dat 7 van de 10 mensen, elke dag wel eens negatieve stress ervaren waarvan 40% van deze mensen zelfs heel veel.

Twee soorten stress en spanningen

Er zijn veel definities van stress en nog veel meer meningen over wat stress nu eigenlijk is en hoe je de schadelijke gevolgen kunt voorkomen. Wat is stress? Dankzij onze jarenlange ervaring met stress en door het analyseren van diverse onderzoeken en diens resultaten hebben we veel geleerd over stress en de omgang daarmee. We delen graag onze visie op stress. Deze begint er mee dat we geloven in twee soorten stress, of liever spanning genoemd.

Soorten stress

 • Positieve stress / Positieve spanning
 • Negatieve stress / Negatieve spanning

Positieve spanning

Positieve spanning is nodig voor het leveren van je dagelijkse activiteiten. Spanning voor het uitvoeren van routine taken wordt ook routinematig opgewekt. Je bent je nauwelijks van dit proces bewust. Moet je een bijzondere taak uitvoeren zoals een toespraak houden, een sollicitatiegesprek voeren, etc., dan ben je heel bewust de spanning voor deze gebeurtenis aan het “opvoeren”. Tijdens de gebeurtenis zal de opgewekte spanning resulteren in alertheid, concentratie en hopelijk een goede uitvoering. Vervolgens is de spanning opgelost. Geen stress.

Negatieve spanning

Negatieve spanning is spanning die aanhoudt. Er wordt spanning opgewekt, maar er is geen respons aanwezig waarmee deze spanning volledig kan oplossen. Een (mentaal) proces van zorgen maken, gecombineerd met angst resulteert in de opbouw van spanning. Vaak vind je dat je geen passende actie kunt/wilt nemen of denk je dat je overgeleverd bent aan de “willekeur” van een ander. Resultaat: opbouw van langdurige spanning in je lichaam. Stress!

Stress is dus aanhoudende spanning. Het lichaam wordt niet voldoende ontspannen, en kan zodoende niet terugkeren naar een niveau van rust. Stress is dus chronische spanning. Als stress aanhoudt, kunnen allerlei reacties ontstaan. Die kunnen zowel lichamelijk als geestelijk zijn.

Mensen met stress kunnen onder andere last hebben van:

 • Slapeloosheid
 • Concentratiestoornissen
 • Hoofdpijnen (zelfs migraine)
 • Depressiviteit
 • Hoge bloeddruk
 • Angstgevoelens en snel ge´rriteerd zijn .
 • Huidproblemen
 • Te veel roken en drinken
 • Een verzwakt immuunsysteem, waardoor ze vatbaarder zijn voor allerlei infecties

Dit is slechts een kleine greep uit de lange lijst van klachten met stress als oorzaak.

Wat zijn de gevolgen van Stress?

De eerste kenmerken van stress zijn vaak een stijve nek, pijnlijke schouders en hoofdpijn. Houdt de stress (gebeurtenis/situatie) nog langer aan dan worden de klachten ernstiger. Deze lichamelijke ongemakken kunnen het functioneren verhinderen, of zelfs onmogelijk maken. Als een paal boven water staat dat een disfunctioneel lichaam, een lichaam in stress is.

Ook je nachtrust wordt be´nvloedt door gevoelens van stress. Als je niet meer kunt slapen vanwege de zorgen over je dagelijkse leven dan is dit opnieuw een zeer sterk signaal om actie te gaan ondernemen. Laten wij ook dit signaal aan ons voorbij gaan dan zetten wij onze gezondheid serieus op het spel…

Wanneer lichaam en geest zich geen raad meer weten met de situatie kent het nog maar ÚÚn uitweg: Burn-out. Een burn-out zal je dwingen de problemen aan te pakken. Dan is het duidelijk dat jij degene bent tussen jou en je innerlijke rust in staat. Op zo'n moment wil je niets liever dan een nieuw begin. Je moet wel, je zit muurvast.

Heb je stress of herken je de bovenstaande stress klachten?

Ervaar onze unieke methode en ga voor een nieuw begin.
Vraag het gratis demo pakket aan!